Everton sidebord fotpall

I lager
SKU
Everton sidebord fotpall
ingen

Pall eller sidebord

Mer information
Länk till Leverantör: Klicka här
Färg: Brun
Leverantör: Brafab
Material: Hardwood/Akacia
Bredd: 50
Djup 44
Höjd 43
550,00 kr
Kategorier Bord , Stolar

Fotpall i oljad hardwood akacia som passar som just fotpall till everton däckstol eller som ett sidobord. Är hopfällbar och har rostfria beslag och skruvar.

Akacian avverkas på certifierade plantager i Vietnam. Brafab följer den svenska timmerförordningen och har blivit godkända vid samtliga kontroller.

Skötselråd för Akacia/Hardwood möbler

Hur och hur ofta du underhåller beror på hur möbeln är placerad och olika väderförhållanden. För en möbel som är placerad under tak, och därmed inte utsätts för regn och sol, krävs mindre skötsel än för den möbel som står ute under bar himmel.

Följ alltid anvisningarna på eller i fabrikantens förpackningar

Olja in

Påför ett tunt lager med ofärgad Kinesisk träolja redan när möbeln är ny – dock inte under solsken.

Så snart vattenavvisningen avtar, eller när ytan ser torr ut, är det dags att olja in igen.

Tvätta alltid möbeln innan inoljning, använd en kraftig svamp (t.ex Scotch-Brite grön), grön såpa och vatten för att få bort smuts och föroreningar.

Låt möbeln torka ordentligt, detta är mycket viktigt.

Om träytan blir grov efter tvätten tar du ett fint slippapper och drar i fiberriktningen över ytan.

Stryk på oljan och torka/polera gärna noggrant av överflödig olja – dock inte under solsken.

Vid kraftig nedsmutsning använd Alg och mögeltvätt. (Följ fabrikörens anvisningar)

Efter rengöring och inoljning kan möbeln behöva lite uppfräschande färg, använd då gärna pigmenterad Kinesisk träolja.

Torrsprickor

Uppstår alltid på en Hardwood-möbel. Dessa lindras genom Kinesisk träolja. Olja in enligt ovan. Följ fabrikantens anvisningar.

Svarta prickar på ovansidan

Dessa beror på luftföroreningar som kommer med nederbörd. Hur fort dessa kommer beror på lokala förutsättningar. Vill man undvika dem är det viktigt att tvätta möbeln regelbundet eller vid behov, använd en kraftig svamp (t. ex  Scotch-Brite grön), grönsåpa och vatten som tidigare.

Målad Akacia 

Rengörs med en mjuk trasa och ett milt diskmedel. Eftertorka gärna. Skydda möbeln för regn, gärna med ett välventilerat möbelskydd. Torka av möbeln om det har regnat på den. Om det uppstår en skada i lacken slipas ytan lätt med ett fint sandpapper och rengörs från smuts. Innan det skadade området målas, provmåla först ett litet område för att kontrollera att du har rätt kulör. Kontakta en färghandel för råd om rätt produkt.

Vinterförvaring

Vi rekommenderar också att olja in möbeln före vinterförvaringen, helst redan i augusti, eftersom september månad ofta sliter hårt på sommarmöblerna. Då har oljan god tid att torka in i träet.

Ska du resa bort

Ställ gärna bordet och stolarna lutande så att regnvattnet lättare rinner av. Alternativt skaffar du ett möbelskydd. Dessa finns hos oss i grå polyester. Se till att sörja för god ventilation, d v s luft skall kunna komma in vid möbelskyddets nederkant. Lägg ej möbelskyddet dikt mot bordsskivan. Observera att möbelskyddet är vattenavvisande, inte vattentätt, därför måste regnvatten ha möjlighet att rinna av möbelskyddet.

Generellt för alla möbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme under höst/vinter. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna. Starka lösningsmedel är inte att rekommendera vid rengöring. De flesta av våra möbler går bra att rengöra med ett milt diskmedel och en svamp/trasa. Använda aldrig högtryckstvätt på dina möbler.Följ alltid anvisningarna på eller i fabrikantens förpackningar. 

På trämöbler kan skruvarna behöva dras åt efter hand. Ett tips är att dra åt dem innan man ställer in möblerna till vinterförvaring samt det första man gör när man tar fram möblerna för säsongen.

Tänk på att vissa oljor kan orsaka självantändning på trasor!