Kinesisk träolja 1L

I lager
SKU
Kinesisk träolja 1L
ingen

Träolja

Mer information
Länk till Leverantör: Klicka här
160,00 kr
Kategorier Möbelvård

En utmärkt olja med extremt djupinträngande egenskaper. Oljan har mycket bra vattenavvisning och motverkar sprickbildning, blånad och mögel.

Torrhalten i oljan är 42 volym-%.

Oljans fina egenskaper uppnås genom att molekylstorleken är avsevärt mindre än andra vegetabiliska oljor och därmed mer djupträngande i materialet.

Skötselprodukter

Möbelvård – ta hand om dina möbler

Trädgårdsmöbler är tillverkade av hållbara material som aluminium, hårda träslag och plast. Dessa material tål både regn och vind, men trots att de är slitstarka behöver de lite skötsel ibland. Det är bra att du rengör och behandlar dem när säsongen drar igång, alltså när du tar fram dina utemöbler. Innan du tar in möblerna innan hösten är det också bra att tvätta av dem igen. Hos oss kan du köpa olika sorters möbelvård som teakolja för möbler, textilskydd och annan träolja. Beroende på vilket träslag dina möbler är tillverkade av, behöver de lite olika behandlingar. Teak är till exempel ett hårt träslag som är gyllene rödbrunt till en början, men som med åldern får en grå nyans och övergår till att bli blekt silverfärgad. Om du vill bevara den rödbruna tonen kan du använda teakolja. En del möbler får algtillväxt och mögel vilket du råder bot på med hjälp av mögeltvätt och algtvätt.

Innan du ska använda möbelvård såsom oljor, är det viktigt att rengöra möblerna noga. Förutom själva rengöringen kan det vara bra att tvätta och slipa möblerna lite med en slipsvamp. Då får du bort torra flagor och hårt sittande smuts som annars blir mer framträdande vid inoljning. 

Dessutom blir möblerna som nya igen och känns fina och lena. Andra skötselprodukter som är bra att ha är textiltvätt och rengöringsspray för andra material än just trä. Många trädgårdsmöbler är nämligen tillverkade av aluminium eller stål. Dessa kan du rengöra med tvättmedel och varmt vatten. 

Om färgen har flagnat kan du behöva skrapa bort allt och lägga på ny färg.

Generellt för alla möbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme under höst/vinter. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna. Starka lösningsmedel är inte att rekommendera vid rengöring. De flesta av våra möbler går bra att rengöra med ett milt diskmedel och en svamp/trasa. Använda aldrig högtryckstvätt på dina möbler.Följ alltid anvisningarna på eller i fabrikantens förpackningar. 

På trämöbler kan skruvarna behöva dras åt efter hand. Ett tips är att dra åt dem innan man ställer in möblerna till vinterförvaring samt det första man gör när man tar fram möblerna för säsongen.

Tänk på att vissa oljor kan orsaka självantändning på traso