Sandvik 2-sitssoffa

I lager
SKU
Sandvik 2-sitssoffa
ingen

Parksoffa

Mer information
Länk till Leverantör: Klicka här
Färg: Brun
Längd 153
Leverantör: Brafab
2 990,00 kr
Kategorier Soffor

Klassisk soffa 153 cm med dekorativa gavlar i gjuten aluminium och brädor i furu. Gavlar i svart och brädor i brun lasyr.

Vad gör jag när min trämöbel har fått svarta prickar/sprickor/kåda?
Trä är ett levande material som påverkas av klimatet. Det rör sig hela tiden. Ju mer rädd du är om din möbel, desto finare håller den sig. Vi tipsar om vad du kan göra bland våra skötselråd som följer med när du köpt din möbel, men några tips kommer här:

Svarta fläckar/prickar
Skulle möbeln få svarta fläckar (främst på bordsskivans och armstödens ovansida) beror det på föroreningar i luften. Fläckarna kan tvättas bort med ett milt rengöringsmedel. Föroreningarna har en förmåga att tränga långt ner i träet. Ju tidigare fläckarna tvättas bort desto större chans att resultatet blir bra.
 

Sprickor i träet
Trä är ett levande material som upptar och avger fukt, vilket kan ge upphov till sprickbildning i träets yta. Möbelns hållfasthet och funktion försämras inte av ytsprickor. Skydda dina möbler från fukt och regn så gott det går. När du inte använder möbeln, ställ den gärna under tak eller täck över med ett möbelskydd.

Kåda
Om möbeln utsätts för högre temperatur än 38ºC startar en naturlig process i träet och kåda kan tränga ut ur träet, företrädelsevis vid en del kvistar. När möbeln svalnar stelnar kådan och man kan försiktigt skrapa bort den.