Torpet stol

I lager
SKU
Torpet stol
ingen

Vitmålad furu

Mer information
Länk till Leverantör: Klicka här
Färg: Vit
Leverantör: Hillerstorp
Material: Furu
Bredd: 43
Djup 60
Höjd 82
Typ Klappstol
695,00 kr
Kategorier Stolar

Tillverkas av FSC-märkt kärnfuru som förses med vit vattenbaserad lasyr. Går att fälla ihop för enkel vinterförvaring. 


Skötsel av vitlaserade

trädgårdsmöbler

Rengöring

Rengör möbeln med jämna mellanrum från smuts, kvarliggande regnvatten och föroreningar. Använd ett milt rengöringsmedel. Skulle det uppstå gula fläckar vid kvistarna i träet kommer de med tiden att blekas ned av solljuset.


Bättra på den vita lasyren

Följ alltid anvisningarna på eller i fabrikantens förpackningar

Rengör möbeln.

Låt möbeln torka ordentligt, detta är mycket viktigt.

Påför vattenbaserad vit lacklasyr för utomhusbruk.

Låt möbeln torka i ett dygn.


Torrsprickor

Uppstår alltid på en furumöbel. Dessa kan endast övermålas med lasyr.


Vinterförvaring

Vi rekommenderar att rengöra och vid behov vitlasera möbeln före vinterförvaringen, helst redan i augusti, eftersom september månad ofta sliter hårt på sommarmöblerna.

Efterdra alla skruvar så slipper du göra det till våren.


Ska du resa bort

Ställ gärna bordet och stolarna lutande så att regnvattnet lättare rinner av. Alternativt skaffar du ett möbelskydd. Dessa finns hos oss i grå polyester och transparent PVC-plast. Se till att sörja för god ventilation, d.v.s. luft skall kunna komma in vid möbelskyddets nederkant. Lägg ej möbelskyddet dikt mot bordsskivan. Observera att möbelskyddet är vattenavvisande, inte vattentätt, därför måste regnvatten ha möjlighet att rinna av möbelskyddet.

Generellt för alla möbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme under höst/vinter. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna. Starka lösningsmedel är inte att rekommendera vid rengöring. De flesta av våra möbler går bra att rengöra med ett milt diskmedel och en svamp/trasa. Använda aldrig högtryckstvätt på dina möbler.Följ alltid anvisningarna på eller i fabrikantens förpackningar. 

På trämöbler kan skruvarna behöva dras åt efter hand. Ett tips är att dra åt dem innan man ställer in möblerna till vinterförvaring samt det första man gör när man tar fram möblerna för säsongen.

Tänk på att vissa oljor kan orsaka självantändning på trasor!